BLOG

Miben fejleszti a gyerekeket a LEGO?

A LEGO egy olyan játék, amely a gyerekek finommotorikus képességeit fejleszti. A LEGO építőjátékok széles kategóriájának köszönhetően megtalálhat fiúknak, lányoknak, kicsiknek és nagyoknak is építőjátékot. A LEGO játékok személyre szabhatók, a gyerekek szabaddá engedhetik a fantáziájukat és akár saját elképzeléseik szerint is építhetnek azt, amit csak szeretnének. Ezzel is a gyerekek minőségi időt töltenek a játékkal. A pár darabos LEGO-tól egészen a 10.000 darabosig megtalálhatjuk a gyerekekek kedvencét.

A gyerekek 2 éves korig inkább még csak rakosgatják az építőkockákat, viszont 2-7 év között már fantáziajátékot vagy szerepjátékot játszanak az építőkockákkal. 7 éves kor felett pedig inkább a kihívásokat keresik, minél nagyobb és több elemszámú építőkockák kihívását szeretik megcsinálni - és büszkék magukra, hogy megépítik saját maguk az építményeket.

A LEGO játékok a következő fejlesztő hatással vannak a gyerekekre:

  • Fejleszti az intelligenciát
  • Növeli a kreativitást
  • Fejleszti a motorikus képességeket
  • Hatékonyabb helyzetfelismerés és problémamegoldás
  • Fejleszti a szociális készségeket
  • Fejlődik a szókincs
  • Bővül a világról való tudásuk

 

Fejleszti az intelligenciát: Hogy egy gyermek milyen okos lesz, az a neveléstől is függ, és attól is, hogy milyen játékokkal játszik, milyen környezet - és ingerrel találkozik egészen kicsi korától fogva. A LEGO fejleszti a gondolkodást és a kiváncsiságot mindig magasabb szinte emeli.

Fejleszti a motorikus képességeket: A LEGO építőkockák összeillesztése erősíti a kéz izmait és fejleszti a gyerekek kézügyességét. Legfőképpen a finommotorikus képességeket fejleszti, azaz finomabb mozgások kivitelezését és pontosságát teszi lehetővé. Amint a gyerekek egyre nagyobbak lesznek, egyre feljetebbek lesznek a finommotorikus képességeik.

Hatékonyabb helyzetfelismerés és problémamegoldás: A gyerekek megtanulják, hogy mihez mi illik, hogyan illeszhetőek össze az elemek. Ez sokszor egy kihívás nekik, egy megoldandó "probléma", és amint megoldották, nő az önbizalmuk, aminek hatására a szociális készségeik is gyorsabban fejlődnek ki.

 

Fejleszti a szociális készségeket: A LEGO egy társas tevékenység is tud lenni, összehozza a családot, a gyerekeket és barátokat, közös építményen kezdenek el dolgozni, beszélnek róla az oviban vagy a suliban - egyszóval közös élményeket hoz létre a LEGO játék. Ez mindenképp fejleszti a gyerekek szociális készségeit. Sokszor az empátiát is gyakorolhatja ezáltal a gyerek, azzal, hogy 1 oldalt 1 gyerek csinál meg például. Ha közösen kezdik el építeni a LEGO-t, akkor az együttműködési készségeig is nőnek.

 

Fejlődik a szókincs: A gyerekek építés közben gyakran mesélnek történeteket, elképzelnek jeleneteket. Lehet, hogy a szülők csak egy épülő várat látnak, de a gyermek már odaképzeli a királylányt és a sárkányt. A különböző karakterek szerepjátékokat tesznek lehetővé, azok pedig interakciókat, történeteket szülnek.

Csizmadia Ákos

Köszönjük 27 vásárlónk bizalmát!

© 1995-2021. Minden jog fenntartva

Online Márkaboltok

aa bisdone